Legume BIO

Cuprins:

Catalog

Legume Bio

Din seminte provenite de la soiuri mostenite



10 Motive pentru care sa alegi produse BIO
Preluare dupa: http://www.femeii.ro/Sanatate/zece-motive-pentru-care-s-alegi-produsele-bio Conform Plurielles dar si principiilor enuntate in cartea „A fi sau a nu fi bio”, a lui Jacques-Pascal Cusin , specialist in nutritia alternativa, sunt cel putin 10 motive pentru care merita sa consumam alimente bio:

  1. Sunt crescute fara substante chimice. Ingrasamintele sunt tot naturale, rezultate din produse care la randul lor au trait si s-au dezvoltat fara chimicale ori alte preparate de sinteza.
  2. Eliminarea pesticidelor rupe un cerc vicios. Daca cultura nu foloseste pesticide, nu mai este necesara fabricarea acestora si daca nu mai sunt produse, se reduce cantitatea de CO2 eliminata in atmosfera prin procesul tehnologic.
  3. Institutul European pentru Agricultura a confirmat, in urma unor studii care au durat cinci ani, ca legumele, fructele si cerealele rezultate din culturile bio sunt cu 15% mai bogate in substante nutritive fata de cele produse industrial, iar gustul este mult mai bun.
  4. Produsele bio sunt permanent verificate, ceea ce reprezinta o garantie suplimentara a calitatii. In agricultura bio sunt cu 25 mai multe filtre si controale decat in productia normala.
  5. Alimentele bio au un continut dublu de antioxidanti fata de cele industriale. Pesticidele si ingrasamintele chimice consuma mai bine de jumatate din rezerva biologica de antioxidanti pentru a neutraliza chimicalele pe care le absorb din sol. In consecinta, cultura bio este mai bogata in antioxidanti decat cea clasica.
  6. Pentru copiii, alimentele bio sunt o binefacere, acestia fiind mult mai sensibili la agresiunea produselor toxice din pesticide. Un amanunt – ambalajele pesticidelor au desenat pe ele traditionalul semn pentru otrava.
    Un studiu american realizat de Institutul Federal al Sanatatii din SUA a dovedit ca in sangele copiilor de pana la patru ani care au fost alimentati bio de la nastere se afla de sase ori mai putine reziduuri toxice decat in sangele copiilor care au mancat „normal”.Cum sa ai parte de o viata mai verde
  7. Pentru ca nu contin pesticide, alimentele bio au o perioada de garantie mai mica decat cele „chimice”. Din aceasta cauza nu pot fi transportate, astfel ca se reduce o importanta sursa de poluare – transportul, fie ca este pe sosea, in aer sau pe apa. Gandirea eco militeaza pentru consumul alimentelor doar in perioada in care este sezonul lor.
  8. Agricultura si zootehnia bio au creat un nou stil de viata, in care principalul argument este respectul pentru ceea ce este in jur, respectul fata de natura si fata de munca.
  9. Fructele si legumele bio nu pot fi culese decat la maturitate. Nu pot fi culese crude si coapte artificial in timpul transportului, pentru ca nu pot fi supuse tratamentelor chimice sau cu ozon care sa le faca rezistente la transport.
  10. Agricultura bio reduce intermediarii, da valoare muncii din agricultura, responsabilizeaza consumatorul si ofera o cale de mijloc intre respectul pentru natura si nevoia de hrana a omului

Inapoi la Cuprins


ROSII

Rosia este o leguma sanatoasa, cu o valoare nutritiva mare si, mai ales, un bun antioxidant pentru organism ajutand in cazul bolilor cardiovasculare..
Rosiile contin:

  • vitamina A – importanta pentru ochi si pentru procesele endocrine
  • vitaminele B1, B2, B5, B6 – protectoare ale sistemului nervos, ale sistemului osos, ale metabolismului
  • vitamina C – necesara sistemului cardiovascular, sistemului nervos si endocrin
  • vitamina E – vitamina tineretii si a fertilitatii
  • vitamina K – importanta pentru sinteza anumitor elemente figurate ale sangelui
  • acid folic – important in “confectionarea” globulelor rosii si implicit contribuie la combaterea anemiei
  • calciu, magneziu, fosfor, magneziu, fier si licopen.

Rosiile crescute in sistem intensiv nu contin aproape deloc vitamina C si mineralele amintite sau un procent foarte mic din cat ar trebui. De aceea este bine sa ne orientam catre rosiile de gradina despre care avem certitudinea ca au fost cultivate in mod traditional si gustul lor o poate confirma.

Rosia este o leguma recomandata persoanelor care sufera de diabet, care au infectii respiratorii sau renale, constipatie, hiperaciditate gastrica si care vor sa isi protejeze ficatul.

Cine mananca zilnic aproape un kilogram de rosii isi accelereaza metabolismul si reduce nivelul colesterolului.


Ciliegia Cherry

Rosii dintr-o imbucatura!Savurati salatele de vara folosind rosii Cherry pe care nu trebuie sa le taiati, pierzand astfel din sucul propriu.


Brandywine Black

Pare o culoare nepotrivita pentru o rosie? Cine a zis insa ca rosia trebuie sa fie perfect rotunda si rosie pentru a avea un gust desavarsit?Va provocam sa incercati si altceva: gustati rosiile negre Brandywine. Va garantam ca nu veti regreta, ba mai mult s-ar putea chiar sa va schimbe preferintele!


St Pierre

Rosii traditionale frantuzesti. Fructe de dimensiune mare, sferice ,suprafata neteda, pulpa rosie, foarte carnoasa si suculenta.Sunt recomandate pentru salate si supe dar si pentru sosuri.

Inapoi la Cuprins


VINETE

Vanata este leguma cu proprietati anticancerigene, antimicrobiene, anticolesterol si antivirale.
Gustul sau delicios, usor amarui, dar si numeroasele beneficii asupra sanatatii o recomanda pentru a fi introdusa in alimentatia curenta a verii si toamnei.

Aceste uimitoare legume violet inchis nu contin multe vitamine (in cantitati mici este vitamina C, B1, B2 ) dar contin o multime de substante pectine ce au proprietati bactericide.
Ele sunt bogate in substante minerale ca: sodiu, magneziu, fosfor, fier si un continut ridicat de potasiu, element care ajuta la echilibrarea continutului de sare din alimentatie si a hidratarii, dar are si rolul de a mentine un nivel optim al tensiunii arteriale.
Substantele amare – întaresc sistemul imunitar si creeaza o stare de liniste si de relaxare.

Vinetele sunt bogate în fibre si, potrivit nutritionistilor, leguma protejeaza digestia.
Vanata se recomanda în curele de detoxifiere, în dieta diabeticilor, astmaticilor, supraponderalilor si a celor cu bronsita, deoarece aceste legume fluidizeaza secretiile.


Black Beauty

Dimensiuni si forme ideale pentru orice intrebuintare a delicioaselor legume de toamna!

Inapoi la Cuprins


ARDEII

Ardeiul, indiferent de soi si culoare este minunat pentru sanatate, avand unele dintre cele mai bune substante nutritive disponibile natural.

Iata care sunt proprietatile care fac din ardeiul gras un aliat important pentru mentinerea sanatatii de zi cu zi:

  • Vitaminele A si C sunt antioxidanti puternici, si cum in ardeiul gras cantitatea acestora este mai mult decat generoasa, si lupta impotriva radicalilor liberi (responsabili de deteriorarea celulelor, de acumularea de colesterol din artere, de aparitia diabetul zaharat si a durerilor articulare si a multor alte suferinte ale omului modern) va fi mai puternica
  • Reduce riscul aparitiilor bolilor cardiovasculare, vitamina B6 si acidul folic din ardei luptand pentru mentinerea sanatoasa a vaselor de sange;
  • Ca si rosiile, si ardeiul gras contine licopen, un carotenoid puternic ce are avantajul de a scadea sansele de dobandire a mai multor tipuri de cancer, printre care cel cervical sau cel de pancreas;
  • Daca fumati sau daca traiti in prezenta unui fumator, atunci e bine sa consumati alimente bogate in vitamina A, printre care si ardeiul gras;
  • Ardeii grasi rosii protejeaza cel mai bine vederea, dintre toate tipurile de ardei grasi;
  • Odata cu avansarea in varsta, poliartrita poate fi combatuta cu ajutorul alimentelor bogate in vitamina C, printre care si ardeii grasi;
  • Sucul proaspat de ardei, in combinatie cu sucul de morcovi, este de mare ajutor persoanelor care sufera de crampe sau colici intestinali.


Ardei Gras

Ardei gras rosu, gustos si dulce, foarte aromat si crocant.

Inapoi la Cuprins


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: