Pepiniera – Recolta anului 2014

Dupa o vara plina in precipitatii, mai ales la inceputul ei, datorita careia am fost nevoiti sa prasim de cinci ori (!!!), ne apropiem in sfarsit de perioada recoltarii puietilor (practic extragerea din pepiniera noastra si plantarea lor in locatiile clientilor).

Ne bucuram deci sa va prezentam ce puieti avem disponibili pentru acest sezon:

Gladita – Gleditsia triacanthos:

20140905_193843_web20140905_193808_web

Ulm de Turkestan – Ulmus pumila celer (gardul viu minune):

20140905_195858_web

Gardul de mai sus este realizat de noi din puietii de anul trecut. Virfurile lor au depasit 1,5m insa il vom tunde la aproximativ 50-60 cm pentru indesire.

Pentru a va face o parere obiectiva asupra dimensiunilor puietilor nostri, va asteptam sa ne faceti o vizita la pepiniera, daca aveti drum prin Ploiesti.

Pentru comenzi, ne puteti scrie pe email sau mai bine sunati-ne! Vom fi bucurosi sa va ajutam, macar si cu un simplu sfat.

O toamna bogata va dorim!

Reclame

Relansarea primei impaduriri in 2012?

Aveti un teren agricol pe care ati dori sa-l utilizati in mod eficient si ecologic? Atunci programul Prima impadurire ar putea fi raspunsul…

Stirea de mai jos este preluata de pe site-ul: http://www.fonduri-structurale.ro/detaliu.aspx?eID=10585&t=Stiri

Peste 176 de milioane de euro disponibili pentru prima impadurire a terenurilor agricole

21 februarie 2012

 In acest an, APDRP va pune la dispozitia tuturor celor interesati sa-si impadureasca terenurile agricole peste 176 de milioane de euro.

Fondurile sunt acoperite in proportie de 100% din bani publici (nu exista obligativitatea cofinantarii) si vor fi disponibile in cate patru sesiuni pentru depunerea proiectelor aferente Masurii 221 – „Prima impadurire a terenurilor agricole”. Pentru fiecare sesiune sunt disponibili cate 44 de milioane de euro.

Aceste fonduri vor fi acordate sub forma de plati directe acordate pe an si pe hectar, calculate in functie de forma de relief (campie, deal, munte). De exemplu, pentru impadurirea unui hectar de teren agricol, la campie, beneficiarul va primi 1.330 de euro.

Proiectele finantate prin Masura 221 pot include lucrari care sa previna pagubele produse de factorii naturali daunatori, sa reduca eroziunea solurilor, sa poata imbunatati capacitatea de retentie a apei si sa poata creste calitatea aerului. De asemenea, pot asigura producerea de biomasa, inclusiv masa lemnoasa de calitate, prin mentinerea sau, dupa caz, cresterea biodiversitatii. Pe scurt, prin Masura 221 se imbunatatesc conditiile de mediu in spatiul rural prin folosirea si gospodarirea durabila a terenurilor agricole.

Cu ajutorul acestei Masuri pot fi impadurite toate terenurile agricole la nivelul intregii tari. Exceptie fac pajistile permanente neafectate de procese de degradare a solului. Totodata, se poate asigura si impadurirea terenurilor agricole din jurul oraselor numai cu conditia respectarii cerintelor specifice ale acestei Masuri de finantare. Pot fi impadurite inclusiv terenurile care contin soluri nisipoase si/ sau mobile, terenurile din luncile raurilor, lunca Dunarii, dar si terenurile afectate de eroziune sau desertificare.

Prima sesiune de primire a proiectelor va fi deschisa in perioada 1 – 30 martie, a doua va incepe in 2 mai si se va termina pe 31 mai, a treia sesiune are loc in perioada 16 august – 14 septembrie, iar ultima se va desfasura in perioada 15 noiembrie – 14 decembrie.

Sursa: APDRP

Comentariile voastre asupra articolului si a propriilor experientele in domeniu ne vor ajuta sa intelegem mai bine cum va putem ajuta!

In loc de Bun Venit!

Din dragoste pentru natura, noi incercam sa o revigoram.
In pepiniera noastra forestiera am cultivat diverse soiuri de puieti forestieri pentru replantat (repicat). Sezonul toamna 2011 – primavara 2012 ofera puieti de: gladita, salcam, plop.
Pentru detalii va rugam sa ne contactati.

Reclame